Skift bank og spar mange penge.

Dine udgifter til diverse ting, er med undtagelse af husleje/lån og husholdning, ikke så store.

Og dog, så er der en del skjulte udgifter til din bank. Penge & Privatøkonomi har flere gange påvist beregninger på at en kernefamilie i danmark skal spare op til 16.000 kr. per år ved at skfite fra en dyr bank til en billig bank.

Inden du skifter bank, så bør du få tilbud fra op til 3 banker, så du kan sammenligne priserne.’

Sådan skifter du bank:

  1. Få overblik over dine behov
  2. Screenmarkedet via diverse banktjenester, fx mybanker
  3. Indled dialog med 3-4 bank
  4. Få tilbud fra 2-3 af disse – på skift – det er set før at de løber fra mundtlige tilbud. Fx at en medarbejder ikke vidste, at der var kommet nye regler.
  5. Overvej om en flerbankløsning kan være attraktiv økonomisk
  6. Sig ja tak og lad banken gennemføre selve skiftet
  7. Forbered dig på at det kan tage en del timer at gennemføre del 1-6
  8. Forberede dig på at der kommer ekstraopgaver og betingelser du skal læse ifm. selv skiftet.
  9. Ialt tager en gennemtænkt bankskifte 25 timer af din tid. Men hvis du kan spare 500 kr. netto, hver måned, så er det godt tjent hjem inden 1 år.

Et bankskifte er som sådan gratis, og mange banker, tager heller i ikke direkte penge for dette. Det er normalt praksis, at det er gratis. MEN, der er flere andre omkostninger ved at skifte.

Den mest oplagte er lånomlægning. Der skal tinglyses nye lån, hvis man skal flytte selv lånet udenfor det gratis flyttevinduer, som er for nogle lån. Skal lånet afvikles kan det også koste penge.

Diverse depoter af værdipapirer eller pensioner koster også penge at flytte. Disse omkostninger afholdes ofte af banken selv.

 

De basale bankforretninger skal din nuværende bank slippe inden 7 dage, efter de har fået alle oplysninger. Dvs. konto og pbs’er.

 

De oplysninger du skal afgive til ny bank er dokumentation fra din aktuelle bank, e-Boks, skattevæsen, SU-styrelse og pensionsinfo.

Lønsedler, årsoversigt, budget, ID,

Du skal ikke undgå de store banker, men heller ikke undgå de små. Der findes en række tilbud, rabatter og særpriser, som du hente i forskellige banker. Skift bank nu og få luft i økonomien til mere sjov og ballade.

De tungere bankforretninger tager i gns 43 dage, viser en undersøgelse fra bolios.dk Husk også at kigge på dine forsikringer.